Ar trebui să fiți constienți de motivele pentru care v-ați ales profesia de psiholog? Ce misiune simțiți că veți aveți? Care e motivația cu care porniți la drum?

La aceste întrebări a încercat să le răspundă studenților din anul trei, de la Facultatea de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, specializarea Psihologie, doamna Diana Laura Ciubotaru, psiholog principal, președintele Institutului de Psihologie GAMMA.

Întâlnirea a avut loc online, în cadrul activităților Centrului de Parteneriate pentru Angajare si Consiliere, CPAC organizate prin intermediul proiectului ASPIR – Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale, implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România, în perioada 24 septembrie 2020 – 23 septembrie 2022, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020, număr contract POCU/626/6/13/130351.

Diana Laura Ciubotaru a mărturist că este bucuroasă să facă parte din acest proiect și să ia parte la acțiunile practice demarate și le-a transmis studenților că speră ca „tot ceea ce discutăm astăzi sa fie asemeni unor semințe care, mai târziu, vor rodi în mințile voastre. Să știți că răbdarea este unul dintre cele mai mari atuu-ri pentru un psiholog le poate manifesta”.
Studenții au putut afla despre activitățile pe care le desfășoară Institutul GAMMA, dar și care este misiunea ascestuia: „Instititul de psihologie GAMMA are o poveste. Incepe intr-o societate in plina transformare la initiativa unor psihoterapeuti de cuplu și familie care și-au dorit însănătoșirea nu doar a gândurilor, ci și la nivelul interacțiunilor, a relațiilor. Misiunea GAMA este o scoala a inovatiei, a gandirii sistemice. Este o misiune de a conecta oamenii in a crea viitorul. Noi, la Institutul GAMMA, pregătim psihologii să devină liberi profesioniști”.

În acest sens, Diana Laura Ciubotaru le-a transmis tinerilor că „misiunea voastră se leagă atât de sănătatea mintală, de transformarea și schimbarea din cotidianul nostru, de contribuția vostră de a schimba intregul sistem profesional”.