Astăzi, în cadrul vizitei de studiu din Regiunea București – Ilfov, studenții au efectuat o vizită de studiu în cadrul Organizației Umanitare Concordia, o organizație neguvernamentală internațională, independentă, dedicată sprijinirii copiilor, tinerilor și familiilor aflate în nevoie, spre o viață mai independentă și mai responsabilă. Doamna Diaconu Ștefania, Șef serviciu, a vorbit studenților despre realizările organizației și poveștile de viață ale copiilor care au avut și au nevoie de serviciile sociale ale organizației. În cadrul vizitei, a fost abordată importanța caselor de tip familial, cu capacitate mică, aflate în mijlocul comunității. Studenții au remarcat faptul că aspectele sociale, emoționale și educaționale sunt tratate cu profesionalism în egală măsură, crescând impactul intervenției în lucrul cu persoanele vulnerabile. Studenţii au avut ocazia să observe câtă implicare necesită munca în domeniul social, prin prezența celor doi beneficiari cu care au interacționat.

În perioada 10-14 mai 2021, în cadrul proiectului ASPIR – Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale, se desfășoară vizita de studiu, din Regiunea Bucureșt-Ilfov, pentru studenții de la specializările psihologie și asistență socială.

Această activitate s-a desfasurat in activităților derulate prin intermediul proiectului ASPIR – Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România, în perioada 24 septembrie 2020 – 23 septembrie 2022, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020, număr contract POCU/626/6/13/130351.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea șanselor de a găsi un loc de muncă pentru un număr de 282 studenți din cadrul facultăților cu profil socio-uman, respectiv Psihologie și Asistență Socială din regiunea Nord-Est, în urma participării la activităţi integrate: pregătire practică, consiliere şi orientare în carieră, inovare socială, prin parteneriat social cu angajatorii de pe piața muncii.