În perioada 10-14 mai 2021, în cadrul proiectului ASPIR – Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale, se desfășoară vizita de studiu, din Regiunea Bucureșt-Ilfov, pentru studenții de la specializările psihologie și asistență socială.

Astfel, în data de 11 mai 2021, în prima parte a zilei, studenții celor două specializări au avut parte de o întâlnire practică la Societatea Națională de Cruce Roșie din România. Tinerii au fost primiți de dl prof. Victor Nicolăescu care a prezentat originile și misiunea organizației, precum și programele și proiectele pe care le derulează.  Scopul acestei vizite a fost de a familiariza studenții cu domeniile lor de specialitate, cu activitățile și serviciile desfășurate atât în domeniul medical, cât și social, psihologic , de consiliere și asistență oferită persoanelor aflate in nevoi.

Aceasta activitate s-a desfasurat in activităților derulate prin intermediul proiectului ASPIR – Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România, în perioada 24 septembrie 2020 – 23 septembrie 2022, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020, număr contract POCU/626/6/13/130351.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea șanselor de a găsi un loc de muncă pentru un număr de 282 studenți din cadrul facultăților cu profil socio-uman, respectiv Psihologie și Asistență Socială din regiunea Nord-Est, în urma participării la activităţi integrate: pregătire practică, consiliere şi orientare în carieră, inovare socială, prin parteneriat social cu angajatorii de pe piața muncii.