În data de 8 iunie 2022, un grup de studenți, ai Universității „Petre Andrei” din Iași (UPA), care au efectuat practica de specialitate în cadrul proiectului ASPIR-Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale, au mers intr-o vizită de studiu, în județul Neamț, la Asociația Punct de Cotitură în Autism Timpuriu.
Tinerii au fost întâmpinați de Sânziana Burcea, absolventă a facultății de Psihologie, Științele Educației și Asistență Socială, din cadrul UPA. Aceasta a realizat o prezentare a asociației, scopul și serviciile pe care le desfășoară, iar studenții au putut afla despre Metoda Mifne, bazată pe teoria atașamentului, intervenţie intensivă timpurie pentru sugarii aflaţi la risc de a dezvolta autism şi familiile lor. Specialiștii în domeniu, din cadrul asociației, le-a explicat studenților în ce constă intervenția timpurie, precum și importanța consilierii parentale a părinților cu bebeluși cu autism.
Studenții au avut ocazia să observe câtă implicare necesită munca cu sugarii cu risc de a dezvolta autism, prin prezențarea unor exemple de cazuri și a modului de abordare și terapie prin metoda Mifne.
Această vizită de studiu a oferit studenților ocazia de a lua contact direct cu instituții și organizații de profil, de a dobândi cunoștințe și abilități practice în domeniul psihologiei și asistenței sociale. Activitate s-a desfasurat in activităților derulate prin intermediul proiectului ASPIR – Angajarea studenților prin Parteneriate Inovative Regionale implementat de Centrul de Dezvoltare Socială T&CO, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi România, în perioada 24 septembrie 2020 – 23 septembrie 2022, co-finanțat prin Programul Operațional Sectorial Capital Uman 2014 – 2020, număr contract POCU/626/6/13/130351.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă creșterea șanselor de a găsi un loc de muncă pentru un număr de 282 studenți din cadrul facultăților cu profil socio-uman, respectiv Psihologie și Asistență Socială din regiunea Nord-Est, în urma participării la activităţi integrate: pregătire practică, consiliere şi orientare în carieră, inovare socială, prin parteneriat social cu angajatorii de pe piața muncii